Patchouli Nosy Be - Perris Monte Carlo

Producent Perris Monte Carlo
Czas dostawy 3 dni
16.00

Nosy Be (Nossi-Bé) to wyspa w pobliżu Madagaskaru. Jej nazwa w języku malgaskim oznacza „dużą wyspę”, ale określenie „pachnąca wyspa” używane przez tubylców jest bardziej odpowiednim – bowiem w powietrzu unoszą się aromaty wanilii, kawy, kakao, ylang-ylang, pieprzu, geranium i cynamonu. Nosy Be to miejsce, gdzie założono pierwszą w tym rejonie plantację paczuli.Paczula z Nosy Be jest bardziej aromatyczna, z mocniejszą nutą drzewno-kakaową, mniej natomiast są wyczuwalne nuty ziołowe i ziemiste.

Otwarcie jest jednoznaczne – bez wątpienia paczula – tutaj sucha, ciepła jakby rozgrzana słońcem i kakaowa. Podkreślenie ciemną i niezbyt słodką wanilią prowadzi do skojarzenia z gorzką deserową czekoladą, a ziarenka czerwonego pieprzu dodają jej pikantności i energii.

Kolejny etap rozwoju zapachu przynosi cielesną woń złocistego labdanum i miękki aromat drzewa sandałowego, które rozkwitają ciepłą słodyczą i gaszą gorzkie tony początkowe. W bazie zapachu do sandałowca dołącza nuta cedru, tworząc piękne drzewne zakończenie.

Patchouli Nosy Be jest kompozycją ciepłą, przyprawową, otulającą skórę miękkim paczulowym szalem.

Skład: Paczula Cedr Sandałowiec Kakao Labdanum Wanilia

Rodzina zapachowa: orientalno-drzewna

Data powstania: 2014

Udostępnij

Nasza najnowsza kolekcja

Brak produktów

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów